Privado: Blog


Real Food – Menjar Real

Real Food és un moviment impulsat pel dietista nutricionista Carlos Ríos. Aquest moviment pretén fomentar entre la població el consum del menjar real, fugint dels molts productes ultraprocessats que ens envolten en el nostre dia a dia, plens de farines i olis refinats, sucres afegits, sal, additius…

L’objectiu principal d’aquest moviment és el de donar eines als consumidors per saber distingir entre menjar real i menjar ultraprocessat i conscienciar sobre què és sa i què no ho és. Però, què és el menjar real? I els ultraprocessats?

  • El Real Food (menjar real) són aquells aliments mínimament processats o que hagin estat processats de manera que no hagin patit un empitjorament en la qualitat de la seva composició o les seves propietats saludables presents de manera natural. Aquest grup conté aliments de consum diari i inclou, per exemple, verdures i hortalisses, fruita, fruits secs i llavors, tubercles i arrels, llegums, cereals integrals, olis verges, café, cacau i infusions, herbes i espècies.

Dins el Real Food també hi ha processats bons, en què el processament no disminueix la qualitat dels aliments, l’augmenta o la redueix mínimament. Estem parlant de conserves, aliments reals congelats, aliments envasats en atmòsferes modificades o aliments reals ja cuinats i envasats al buit.

  • Arribem als ultraprocessats: es tracta d’aliments que han patit un processament que provoca la disminució de la qualitat del producte utilitzant ingredients de baixa qualitat que provoquen efectes perjudicials per al nostre organisme. Aquest grup comprén els refrescos, begudes ensucrades, sucs envasats, lactis ensucrats, brioixeria, pa blanc, carns processades, pizzes comercials, galetes, cereals refinats i barretes, precuinats, patates fregides, dolços i gelats, productes dietètics i salses comercials.

En resum: els ultraprocessats ens malnutreixen i perjudiquen la nostra salut. Tot i això, en el nostre entorn trobem més disponibilitat d’ultraprocessats que d’aliments reals, com a exemple, les màquines de vending on podem adquirir galetes, patates xips, begudes ensucrades, etc, però no una poma o un iogurt natural.

Vist això, pot semblar fàcil portar una bona alimentació quan mengem a casa i ho tenim tot “controlat”, però més difícil quan mengem fora. No té perquè: sempre podem preparar el menjar i portar-lo en una carmanyola o escollir restaurants on preparin menjar a partir de matèries primes fresques i triar els plats on es prioritzi la verdura, les llegums, i coccions a la planxa sense fregits, de postres: fruita 🙂 Per als “snacks” de mig matí o berenars, comptar amb fruita, fruits secs, xocolata (amb un mínim de 70% de cacau i sense sucre afegit), iogurt

Gràcies al moviment real food podem aprendre a portar una alimentació més sana i evitar productes no saludables, prioritzant sempre el menjar real i els processats bons i descartant els productes ultraprocessats amb un baix perfil nutricional i un alt contingut d’ingredients d’ínfima qualitat.

Dieta Vegana i Vegetariana

Sembla que el terme vegan està de moda. Cada cop se’n sent a parlar més, hi ha més persones que es tornen veganes, i segur que heu vist a la carta de molts restaurants aquella “V” de color verd que indica que un plat és vegà.

El veganisme és més que una dieta, és un estil de vida que exclou qualsevol forma d’explotació i crueltat cap als animals. Per aquest motiu, les persones veganes no consumeixen cap producte d’origen animal: carn, peix, ous, llet, mel i altres derivats.

Vegà és el mateix que vegetarià? No ben bé. Els vegetarians no consumeixen carn ni peix, però sí productes derivats dels animals com els ous i la llet.

Moltes persones pensen que ser vegà suposa una limitació a l’hora de menjar fora, però això no és així: hi ha un nombre creixent de restaurants vegans i vegetarians a les nostres ciutats i cada cop més restaurants “tradicionals” ofereixen alguna opció sense ingredients d’origen animal.

Al Terral volem que tothom pugui gaudir d’un bon àpat. Molts dels nostres plats s’elaboren a base de vegetals, cereals, llegums i sense productes d’origen animal, aptes per a vegans. També oferim molts plats que contenen ous, llet o derivats aptes per a vegetarians.

Al nostre menú diari sempre hi trobareu almenys una opció de primer, segon i postres sense cap producte d’origen animal i a la nostra carta trobareu una varietat de plats vegans i vegetarians: aperitius, amanides, hamburgueses,… tot degudament senyalitzat.

Vegans i vegetarians, welcome!

Propera Obertura

Un aire nou arriba a Girona, un vent càlid de la terra que ens porta el millor de la cuina catalana tradicional i una varietat de plats vegetarians.
Us oferim esmorzars, menú diari, menú de grups i carta de nits.

El proper dilluns 19 de juny obrirem les portes del Terral per oferir-te un tastet del què ens representa. Regalarem platets de paella perquè ens coneguis i et coneguem.

T’esperem amb moltes ganes, deixa que el vent et porti fins a nosaltres!

Benvingut

Deixa que el vent et porti fins a nosaltres. Un aire nou arriba a Girona.

Cuina catalana, menú diari, menú de grups, carta de nits, vegetarià & vegan.

Reserves al 972 10 99 53 o reserves@terralrestaurant.com

Estem a C/Cardenal Margarit, 11 (punxa per veure el mapa).